Wednesday, 24 June 2009

Posing saja-saja


Duyung berbungkus...




Lelalang di kepalaku




Bebudak comot

Thursday, 18 June 2009

Aina ~ 6 bulan




usianya enam bulan...




  • boleh niarap pusing2 tapi blom bleh merangkak lagi...


  • pandai panggil mama dan papa dah...


  • suka mandi time... dan main air... macam kak Anis kecik2 dulu ler


  • dah pandai demand taknak ddk kat carseat...


  • gigi lom kluar... tapi dah pandai gigit mamanya bila bf... ouch... gigit pakai gusi daaa...


Monday, 15 June 2009

Anis & Aina versi di 'rumah persinggahan'

Masa nak balik ke Kelantan baru-baru ni, Anis dengan Aina bermalam di salah satu 'rumah persinggahan' kat Kuala Terengganu, yang jugak Anis sebut 'Hotel Murah'. Jom tengok aksi deorang dari mula-mula sampai hinggalah ke saat nak check-out.



Aktiviti wajib... posing dulu



Lepas tu... test ke'empuk'an katil



Anis kat lobi




Breakfast ... sekadar memeriahkan meja




Posing je lebih...
makan cereal semangkuk pun berejam tak habis-habis




Lepas makan, kene exercise plak... bakar kalori




Ambik angin kat luar plak...
nak gi tepi pantai tapi ada budak takut pasir le plak




Ada sapa-sapa nak ambik saya jadi model?




Kat belakang tu orang dok sibuk2 nak sambut ketibaan Permisuri Agong...
Anis nak join budak pegang bunga manggar tu tapi kene rejek sebab tak cukup tinggi ;)





Sambil tunggu Permaisuri, sempat layan main giant chess




Anis : Aina, pinjam tangan kejap
Aina : Nak buat hape?
Anis : korek hidung akak ni, gatal la plak
Aina : La... macam ni punya orang pun ada ka?




Lambatnya Permaisuri sampai...
dah boring nie...


Tak sempat permaisuri sampai kami dah berangkat dulu... kalau lambat bertolak lambat le dapat jumpa atok dan nenek.


Bersambung...

Monday, 1 June 2009

Main time

Aina : Kak, Adik nak main laptop akak kejap, boleh?
Anis : Tak boleh, adik kecik lagi... gi main jauh2



Aina : Alaa, adik pun nak main jugak... mama cakap main sama-sama
Anis : Akak baru nak blaja ni, ambik turn ye
Aina : Eleh... nak pinjam sekejap pun tak bleh... nanti adik mintak papa beli yang barulah untuk adik





Sehari berikutnya ,

Anis : Adik, nah laptop lama akak... adik main yang ni
Aina : Syukran... akak. Tapi camno nak guna nih??



Anis : Ambik tangan, tekan aje kat sini... dah ada bunyi2 tu kira oklah tu
Aina : oooo....



Moral of the story... kongsi apa yang ada... jangan kedekutz dengan adik-badek sendiri...

Bufday Tahun Ni










No party, but she have a friend to celebrate with...