Tuesday, 20 December 2011

Aina sudah 3 tahun

18 December 2011
Nur Aina Syahmina genap 3 tahun
Semoga membesar sebagai anak yg solehah


1 Malaysia


Tidur gaya bebas...


snow white?

jemput minum..best!!


cheese...


gadis ayu... dgn motor antik tok ayah


wachaaaa!!



* agak sukar merakam foto si kecik ni sbb dia tak bleh ddk diam.
* amat 'talktive' & aktif... mulut & kaki tak bleh diam kecuali waktu tidur sahaja
* makan serba-serbi.
* lagu favourite skrg "Cinta Muka Buku"
* suka meniru gaya si kakak ~ termasuklah gaya merajuk
* waktu tidur Aina suka dipeluk.... hmm kalau ada adik tak tau le camana... berebut dgn adik nnt

Friday, 16 December 2011

Balik kg... 1st time naik ae-ro-plane

Kali pertama, Aina naik kpl yg blh terbang ni... bg Anis plak ni kali ke 7 tp yg ni plg excited sbb dia dah blh fhm dan nikmati pengalaman ni....

Diorang punyalah excited... terutama si Aina tu, tak blh duduk diam dalam pesawat... Nasib baik penerbangannya 40 minit je, kalau 4 jam mau jadi tarzan mama dalam flight tue....




Kat LCCT - masuk 'minyak' dulu...



Tersampai awal plak ... Posing dulu...




Pose istimewa




Bila tengok awan, Anis tanya mama "mama, kat awan ada 'giant' kan?"


Sah, pengaruh tv le ni... lps tu mama terangkan mana ada 'giant'... kalau tak percaya nanti sampai awan Anis tgk sendiri... lps tu baru dia percaya..




Dah sampai Kota Bharu. Lain kali kami nak lagi.












Tuesday, 22 November 2011

Hari Penyampaian Sijil Tadika

Sabtu lepas, 19 November 2011 secara rasmi tamatnya Anis blajar kat Tadika Didik al-Insan... tahun depan masuk pra-sekolah plak.... enjoy the pictures.....







Piala sempena tempat ke-3 peperiksaan akhir tahun ( 5 tahun )


Aina tetap nak enterprem


Sijil tamat belajar...

Tuesday, 8 November 2011

Happy birthday mama!!


Anis ajak mama gi kedai... nak beli hadiah utk mama... hahaha....

Mama kata tunggu papa balik, ajak papalah.... mana boleh bday mama, mama yg bawak gi kedai, mama yang bayar hadiah utk mama....

Anis siap dah ada plan nak wat surprise utk mama... sweetnya....

Saturday, 5 November 2011

sedihnyo raso...






Macam ni ler reaksi Aina tiap kali tengok / nampak gambar2 kak Anis masa kat oversea....
nangis tak hengat !!!

Soalan yang dia akan tanya :
"Aina mana?"
"Kenapa mama tak bawak Aina? Aina nak pegi jugak"


Tunggu le nak, kalau ada rezeki nanti kita pegi ye...

Saturday, 8 October 2011

Ke pusara nenda


Al-fatihah utk nenda, Allahyarhamah Hjh Wan Eshah bt Wan Salleh (1945-2011)

Semoga ditempatkan di kalangan orang2 beriman

Friday, 7 October 2011

langkah baru

Alhamdulillah ...
mulai 5.10.2011 Anis dah start baca Al-Quran setelah berjaya menghabiskan
Iqra' 1-6 dan Muqaddam....


Teruskan perjuanganmu puteriku.....

Saturday, 1 October 2011

Laksa Penang Haji Nawi

gambar lama... sekitar bulan Jun 2011... sekarang tok ayah dah pencen... kedai dah hand-over kpd orang lain....



Aina, Izzati, Anis, Wawa, Aishah & Nabil ~ they are cousins

Checken-pox di bulan syawal

Raya tahun ni cuma seminggu je kami beraya... itupun masa kat kampung.

Balik je Skudai,5.9.11 Si kakak dah ada binti merah berair kat badan... huhu c-pox menyerang... so Anis cuti 2 minggu dr ke sekolah... yang kesiannya kat bibir mulut penuh bijik2 kecik... mlm dia tak lena tdo... tp Anis tak kacau orang lain....

Pic : kakak

Ingatkan bila kakak dah baik, bleh ler kami meneruskan aktiviti sepanjang Syawal ni... rupenyer.... si Adik plak berjangkit. Dua malam je mama sempat join marhaban. Aina punye lg teruk... seblum kluar bintik2 merah tu dia dah start demam dan ada ulser dlm mulut. mama dah tak sedap hati.... tp redha je lah bila balik dr keje 20.9.11 tu tgk badan dia dah penuh binti merah.

Nak menjaga Aina lebih susah sket, kalau Anis kita pesan jgn garu dia mmg tak garu... Aina plak blom smpt apa2 c-pox dia dah meletup!! sabar jelah....


Walaupun sakit, kene sentiasa ceria. Peace!!

Sunday, 24 July 2011

Nak tayang basikal baru...


Girl.... slalu nak yh kaler pink / purple............. Nak beli kaler lain2... tp adik nak sama dgn kakak... so kene tulis nama kat beskal spya tak bertukar................

JOm lipat kain bersama Aina